Poslijednje vijesti

Jezero ˝Guber˝ u Gornjoj Tuzli odmara dušu i tijelo

Ljudi sve više u ovor turobno vrijeme takozvanog brzog života koriste svaki momenat slobodnog odmora da nadju kutak gdje bi našli malo mira za sebe, svoju porodicu i prijatelje.


Takvih mjesta je sve manje, jer je sve više onih koji su zaboravili kako izgleda izlet u prirodu, čisti planinski zrak, odmor uz jezero ili rijeku.

Jedno od taktvih rijetkih jezera prelijepog okoliša, zelenila, pravog planinskog zraka, čiste izvorske vode, jeste i jezero GUBER koje se nalazi nadomak Gornje Tuzle u naselju Kovačica.



Ovo jezero u vlasništvu Adisa Gubera, vrijednog domaćina, iz godine u godnu dobija sve više konture prelijepe morske oaze stopljene sa bogatom prirodom i zelenilom koje ga okružuje.

- Svake godine nešto dodatno napravim, doradim, ubacim i naravno tu je bogat ribni fond sa velikim brojem raznovsrkih riba koje su blago ovog jezera – govori nam vrijedni domaćin Adis Guber.

- Planiram još malo doraditi okolicu u kamenu radi osipanja i nanošenja pijeska kad su veće padavine i količine vode u jezeru. Inače jezero je u takvom ambijentu da osim ptica i žubora obližnjeg potoka ne možete čuti ništa više. Odmori i dušu i tijelo kao da ste ponovno rođeni – naglašava domaćin Guber.


U ove riječi smo se kao ekipa radija Inat i sami uvjerili obilazeći ove ljepote i odmarajući pogled koji vas nosi u neka lijepa vremena i još ljepše trenutke.

Radio Inat BiH

Nema komentara